000 01226nam a2200241 i 4500
997 0 0 _e2
007 ta
008 230529s2023 sp a|||e |||| 000 0 spa d
017 _aB 6867-2023
020 _a978-84-9199-524-1
080 _a641.5(460)"1939 / ..."
080 _a392.81(460)"1939 / ..."
100 1 _aConde Caballero, David
_d(1979-)
_eaut
_9141921
245 1 4 _aLas recetas del hambre
_b: la comida de los años de posguerra
_c/ David Conde y Lorenzo Mariano ; [de las ilustraciones, José Carlos Sampedro]
250 _a1ª ed.
260 _a[Barcelona]
_b: Crítica
_c, 2023
300 _a204 p.
_b: il. cor
_c; 26 cm
520 3 _aOfrécese unha descrición das formas culinarias coas que os españois e as españolas da posguerra fixeron fronte ao feito de ter que alimentar aos seus con poucos e aínda menos variados alimentos. As receitas que aquí aparecen son empregadas non como guías para cociñar, senón como o medio de lembrar e achegarse á experiencia cotidiana dos tempos da fame, medo e resistencia.
650 7 _aCociña española
_vReceitas
_9141922
651 7 _aEspaña
_xHistoria
_y1939-1955
_9159653
700 1 _aMariano, Lorenzo
_eaut
_9141925
700 1 _aSampedro, José Carlos
_eill
_9141926